Kommande aktiviteter
I huvudet på en domare
Publicerad 7 april 2020

Till alla våra härliga medlemmar. I dessa tider där vi måste ta hänsyn till Corona och mycket av våra aktiviteter måste ställas in, så kommer här en inbjudan till att lyssna på en mycket trevlig och lärorik föreläsning ”I huvudet på domare” av Mikael Nilsson, domare och uppfödare med prefixet Kudos kennel Föreläsningen kommer att äga rum den 16 april kl 19.00 på Webinar. Anmälan och inloggning kommer om ett par dagar. Hjärtligt välkomna och kika in.

I huvudet på en domare – Mikael Nilsson
Information från Styrelsen.
Publicerad 28 mars 2020

Corona.

Styrelsen för Södra avdelningen hade igår kväll ett extrainsatt möte med anledning av den löpande informationen kring Corona-virusets spridning och följdverkningar.

SKK uppdaterade sin information igår den 27 mars. Gå gärna in på deras hemsida.

Se länken.

Inställda länsklubbsutställningar efter SKK:s beslut

  • Malmö 28-29 mars
  • Västerås 25-26 april
  • Lidköping 2-3 maj
  • Hässleholm 23-24 maj
  • Piteå 30-31 maj
  • Gimo 30-31 maj
  • Vännäs 13-14 juni

Därutöver ställs utbildningar, konferenser och mindre aktiviteter in.

Mot bakgrund av SKK:s ställningstagande beslutade styrelsen för Södra avdelningen igår att

  • ställa in  rasspecialen i Hässleholm den 23 maj och att
  • ställa in Pudelns dag den 6 juni.

Tyvärr måste vi konstatera att dessa beslut sträcker sig över sommaren. Vi jobbar dock vidare med planering för hösten och hoppas allt är så lugnt att vi kan genomföra det vi önskar.

Kursen i vardagsvård i Eslöv för Victor Nilsson var välbesökt och uppskattad och den återkommer i höst, troligen under oktober månad.

Den årligen återkommande klipphelgen med fest för alla medlemmar avser vi att ordna och några kontakter har tagits kring instruktör. Vi hoppas den kan bli av!

Vi har erbjudande från medlemmar som vill anordna pudelpromenader och vi förnyar de tankarna efter sommaren.

Ett par medlemsmöten under hösten har vi i tankarna med föresläsningar och enkelt samkväm. Kontakter har tagits med föreläsare och vi återkommer.

Slutligen, vi arbetar för att eventuellt kunna anordna en utställning i september som ersättning för de vi inte kunna genomföra under våren. Det är dock inte ett arbete eller beslut som helt ligger hos oss i Södra avdelningen så vi återkommer om vi lyckas med detta.

Inställd -Rasspecial nationell utställning 29/3
Publicerad 12 mars 2020

Med anledning av utvecklingen kring coronaviruset har vi, SPK Södra avdelningen, fattat beslut att ställa in vår utställning i Klippan den 29 mars 2020.

Anmälningsavgifter kommer att återbetalas, vi ber er respektera att administrationen kring detta kan ta lite tid. Vid frågor hör av er ordförande Christel Tevin via mail; ordf.sodra@pudelklubben.se

Vi beklagar givetvis detta men hoppas att vi ses på senare evenemang under året!

Kallelse till årsmöte
Publicerad 4 december 2019

Vi träffas i Betelkyrkans lokal i Höör, den 9/2, kl 14:00.

Vi samlas för årsmötesförhandlingar, prisutdelning och fika (kaffe och kaka).

För vår planering behöver vi veta hur många som kommer. För att delta på årsmötet skall du vara medlem i Svenska Pudelklubben, det gäller även medföljande personer. Anmälan görs via mail till sekr.sodra@pudelklubben.se.

Motioner och ärenden som medlem önskar få behandlade, skall vara styrelsen tillhanda senast 3 veckor före årsmötet, d.v.s. senast den 17 januari.

Motioner som skickas in skall vara undertecknade med motionärens namnteckning och skickas i original med post till vår sekreterare (Karin Mars, Dag Hammarskjölds väg 3B, 244 64 Lund).
Årsmötesförhandlingarna kommer att vara tillgängliga på hemsidan efter den 2 februari.

På årsmötet delas det ut priser och utmärkelser. Om du är lycklig ägare till en pudel som bör uppmärksammas för sina insatser under året, så skicka in din ansökan så snart du kan. Den 5 januari är sista dagen för ansökan. Mer information får du under respektive rubrik som följer.

Championtitlar
SPK Södra vill med en utmärkelse hedra pudlar som ägs av medlem i södra avdelningen och som under 2019 erhållit Svensk Championtitel avseende agility, bruks, lydnad, utställning och/eller viltspår samt rallylydnad. För att få utmärkelsen skickas följande uppgifter: hundens namn, registreringsnummer, storlek, uppfödare, ägare och vilken typ av titel pudeln erhållit. Utmärkelsen måste hämtas personligen på årsmötet. Skriv eller maila senast 5 januari till: Cecilia Hörnlund, Ugglebo 110, 388 99 Påryd eller till ledamotd.sodra@pudelklubben.se.
Rosetten måste hämtas personligen på årsmötet och skickas inte.

Vandringspriser utställning
Södra avdelningen har ett antal vandringspriser som på vårt ordinarie årsmöte delas ut till medlemmar i avdelningen. Vandringspriser och statuter hittar du på SPK Södras hemsida. Vill du tävla om något pris så skickar du in uppgifterna senast den 5 januari till Cecilia Hörnlund, Ugglebo 110, 388 99 Påryd eller till ledamotd.sodra@pudelklubben.se.

Rosetter
Om din hund fått titeln LD Startklass, LD1, LD2, fått diplom i Rallylydnad nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass, och/eller klarat tre uppflyttningsresultat i agility under året så kan du också få en rosett på årsmötet. Skicka in dina resultat om du vill ha en rosett senast den 5 januari till Cecilia Hörnlund, Ugglebo 110, 388 99 Påryd eller till ledamotd.sodra@pudelklubben.se.
Rosetten måste hämtas personligen på årsmötet och skickas inte.

Årets pudel – Olika tävlingsgrenar
Södra avdelningen kommer att dela ut en rosett till de medlemmar som ligger högst på Svenska Pudelklubbens respektive listor i agility, lydnad, rallylydnad och bruks.

Engagera dig i Södras styrelse!
Publicerad 22 oktober 2019

Tycker du som vi, att pudeln är en fantastisk ras? Vill du jobba med att arrangera aktiviteter, prata avel och ordna spännande föreläsningar? Eller känner att du vill engagera dig i en förening och bidra med dina kunskaper som kassör t ex? Hör av dig till valberedningen.sodra@pudelklubben.se så berättar vi mer!

Pudelhelg
Publicerad 23 september 2019

Missa inte årets Pudelfest!!
Jes klippkurs är fullbokad, men det finns fortfarande platser på vår pudelfest och på visningsklippning på lördagen. Glöm inte att anmäla senast den 25/9 till anmalan.sodra@pudelklubben.se

Medlemsmöte/uppfödarträff
Publicerad 8 september 2019

Glöm inte att anmäla dig till vårt medlemsmöte/uppfödarträff, på Hässleholmsgården, den 14/9. Se mer info i kalendern.

Vi kommer att börja med en kort genomgång i grupperna vi hade förra gången och sedan stråla samman, för att diskutera vad vi kommit fram till.

En annan punkt kommer att vara Agrias statistik beträffande våra pudlar. För dig som är uppfödare är detta ett utmärkt tillfälle att se hur det ser ut för just din storlek och att diskutera hur läget ser ut just nu för pudlarna.

Publicerad 5 juni 2019
Program Pudelns dag
Publicerad 25 maj 2019
Inbjudan till klippkurs
Publicerad 25 maj 2019
Nästa sida
Huvudsponsor
Annonser
© Svenska Pudelklubben 2012
Texten och bilderna på den här webplatsen (pudelklubben.se) tillhör Svenska Pudelklubben.
All användning av dessa bilder eller text utan uttryckligt tillstånd från Svenska Pudelklubben är förbjudet.