Centralstyrelsen

 

KONTAKTPERSONER
CENTRALSTYRELSEN/Mainboard
Epost till hela styrelsen: styrelsen.cs@pudelklubben.se

 

Funktion

Namn

Kontakt

  Ordförande /Chairman Lotta Gauffin
Finnsta Rosenlund 144, 740 20 Vänge
Mobil: 0705-2 1 83 93
E-mail: ordf.cs@pudelklubben.se
   
  Vice ordförande /Vice Chairman Malin Hult
Stora Ramviksvägen 117
760 40 Väddö
Mobil: 0739-63 17 93
E-mail: viceordf.cs@pudelklubben.se
       
  Kassör / Treasurer Marianne Backman
Tvärnö Orrsundet 418,
74291 Östhammar
Mobil:0733-52 93 88
E-mail:
kassor.cs@pudelklubben.se
       
  Sekreterare /Secretary Barbro Bergström
Västannäs 412,
950 42 Morjärv
Telefon: 0923-520 23
Mobil: 0705-48 20 23
E-mail: sekr.cs@pudelklubben.se
       
  Ledamot / Boardmember Fredrik Nilsson

Trädgårdsgatan 16

275 32 Sjöbo

Mobil: 
E-mail:
ledamota.cs@pudelklubben.se
       
  Ledamot /Boardmember Aime Ambrosen

Lagga-Säby 20

755 98 Uppsala

Mobil:0730 79 86 18
E-mail:
ledamotb.cs@pudelklubben.se
       
  Ledamot /Boardmember Sanna Arvidsson Morängatan 28  731 53 Köping Mobil: 0704-88 39 76
E-mail:
ledamotc.cs@pudelklubben.se
       
  Suppleant/ Deputy Mona Plånborg Grenholm Kruthusvägen 69, 546 33 Karlsborg Mobil: 0725-78 18 18 
E-mail:
suppleanta.cs@pudelklubben.se
       
  Suppleant / Deputy Ulrika Gill

Skomakarvägen 7

814 70 Älvkarleby

Mobil:  070 323 57 43
E-mail:
suppleantb.cs@pudelklubben.se
Lotta Gauffin – Ordförande
Jag bor på en mindre gård utanför Uppsala tillsammans med man och barn. I familjen finns även tre storpudelfröknar samt en häst. Jag föder upp storpudlar under kennelnamnet Caro-Line’s sedan 2008. Hundintresset har funnits med sedan barnsben, men det var först i slutet av 80-talet som vi skaffade hund i familjen, och då blev det såklart en storpudel. Familjens första storpudel kom från Gertys kennel Caro-Line’s, och då påbörjades en relation som många hundar senare skulle resultera i att jag blev delägare i kenneln. Jag är speciellt intresserad av samspelet mellan hund och människa, och även av hur hundens konstruktion – både fysiskt och mentalt – påverkar dess möjligheter att prestera på olika plan. Med mina hundar har jag tränat och tävlat inom både lydnad, bruks och utställning. Som SBK-instruktör har jag även hållit många hundkurser, även om det numera ligger på is. Men att ha en valpkurs är bland det mest tacksamma man kan göra! Att vara aktiv inom hundvärlden innebär förr eller senare att man börjar engagera sig inom föreningsverksamheten, och för min del har det inneburit tidigare styrelseposter inom Mellansvenska, Boxerklubbens Östra Lokalområde samt Uppsala Läns Kennelklubb.Nu jobbar jag i SPK-CS och har förmånen att få vara med och göra en så bra insats som möjligt för vår älskade ras – pudeln!
 

 

 

39822_102626473129602_2505091_n

Malin Hult – Vice ordförande
Malin Hult heter jag – har i hela mitt liv levt ett aktivt hundliv som inneburit både retrieverjakt, lydnad, bruks, agility, lydnad och utställning. Har alltid vart en aktiv föreningslivsmänniska, suttit i min lokala BKs styrelse i totalt 10-15 år, utbildat mig till instruktör (lydnad, agility och viltspår) och njuter av att se hundar med dess ägare utvecklas. Tillbringade hela min ungdomstid i skogen, på appellplanen eller med näsan i valplådan (och gör väl egentligen fortfarande det). Har under mitt liv skrattat, gråtit, lyckats, misslyckats, utvecklats och nyfiket inspirerats av hund och hundfolk genom föreningar, träningskamrater, uppfödare och att själv vara hundägare /uppfödare.  Något jag hoppas på att få göra fortsättningsvis också!

 
Föder upp mellanpudel i svart och vitt, hemma bor en hane och två tikar som tränas och tävlas i lydnad/agility/bruks/viltspår och med pudel i flocken är det svårt att låta bli även utställning. Det är just detta som är så underbart med pudeln som ras – en riktigt härlig allround clown som fler borde upptäcka, och vi som hittat rätt ska vara stolta och värna om vår ras – och dess funktionalitet!
 
Mig och mina clowner hittar ni på landet utanför Uppsala.
 

Marianne Backman – Kassör
Jag bor i skogen en bit utanför Östhammar i Norra Roslagen tillsammans med min man och våra tre mellanpudlar. Växte upp med pudel, och när det var dags för vår första egna hund år 2005, var valet av ras givet. Jag är en valpköpare som ganska snabbt fattade tycke för utställningsvärlden, men till husbehov har jag gått kurser/tränat med hundarna inom olika grenar. Nu i vintras började vi med Nosework.Till min profession är jag ekonom och har arbetat hela mitt yrkesliv med ekonomi och administration. De sista åtta åren, innan maken pensionerade sig och jag fick hänga på, arbetade jag som egen företagare och skötte redovisning och löneadministrationen åt uppdragsgivare.Inom SPK har jag haft uppdraget som revisor i Mellansvenska i två år, har även tidigare erfarenhet av Kassörsuppdraget, då i en orienteringsklubb.
 

Majsan

Barbro Bergström – Sekreterare
Bor i Västannäs strax utanför Morjärv i Norrbotten. Är gift med Håkan, vi har två vuxna barn och sex barnbarn.Vi köpte vår första mellanpudel 1992. I januari 1995 föddes vår första kull och sedan dess har vi fött upp några kullar mellanpudel och även en kull storpudlar under prefixet Charmer Wins.Från och med år 2011 är även vår dotter Sofie delägare i kenneln.Varit ombud för Pudelklubben Norra i Luleå-området under åren 2001-2006. Aktiv som ledare/medhjälpare/deltagare föruppfödarutbildningen, klipp- & pälsvårdskurser, utställningsträning och övriga utflykter/aktiviteter.
 

Barbro2

 

Fredrik Nilsson – Ledamot
Jag har haft hundar under hela min livstid. Så hundar är verkligen mitt liv. 1954 startade min mormor kennel Callevys. Jag blev delägare i kenneln för snart 25 år sedan. Men jag hade innan dess också några kullar tillsammans med mina föräldrar. Jag registrerade min första egna kull för över 30 år sedan. Rasen vi har är Pomeranian. Men under de sista 15 år har även Pudlar varit en del av mitt liv. Har tillsammans med min partner ägt några av de mest vinstrika Pommarna och Pudlarna i Sverige. Jag är hundutställare i högsta grad, både i Sverige och utomlands. Har ställt hundar i nästan alla europeiska länder samt även i USA och Japan. 2008 blev jag färdig utställnings domare. Jag har dömt i många olika länder. Bl a i alla de nordiska länderna plus många andra länder i Europa och även i Japan. Jag och min bror driver ett eget företag där jag arbetar som tandtekniker. Det finns lite tid för andra saker i mitt liv också…. ett annat stort intresse är min trädgård, har en stor trädgård med många olika växter. Har varit med i föreningsvärlden under många år. Är ordförande i Svenska Pomeranian klubben sedan många år tillbaka, ordförande i SPK Södra, med i Svenska domareföreningen (hunddomare) och nu även ledamot av SPK. Har tidigare varit ordförande för Svenska Spets och Urhunds klubben (var med när SSUK grundades) och även varit vice ordförande för Nordskånska Kennelklubben.
 

 

Aime Ambrosen – Ledamot
På våren lever jag och mina tre storpudeltikar upp! Då kan vi åka till Knivsta BK och träna lydnad- och rallylydnad utomhus igen. Samvaron med kompisarna- både två- och fyrbenta – betyder också mycket. Engagerar mig gärna i föreningslivet – var ordförande i Knivsta BK under ett par år och sitter nu i SBK:s Upplandsdistriktets styrelse. Utställnings- och tävlingssäsongen börjar och planeringen för sommarmånaderna är alltid lika spännande. Trädgården vaknar till liv och pudlarna och jag gillar att gräva (pudlarna) och plantera (jag).Höjdpunkten på sommaren är Pudellägret. Min dotter är lika intresserad som jag av hundsport så vi åker i stort sett varje år till lägret och tränar tillsammans. Nu funderar jag också på om det ska bli någon valpkull under året. Föder upp en kull ca vartannat – vart tredje år under kennelnamnet Ruffle’s. Började min uppfödarbana 1990 med en svart tik från kennel Dandy-Lion’s och har nu femte generationen härhemma.

Hösten innebär skördetid. Äpplen och lingon ska plockas och mosas. Här i Lagga strax utanför Uppsala där vi bor i en villa finns fina lingonskogar. Min sambo rensar och Mia äter sylten…

Vintertid finns också mer tid att ägna åt arbetet där jag driver en enskild verksamhet inom djurvård. En fot finns också kvar i universitetsvärlden. Har förmånen att arbeta med mitt intresse inom hälsofrågor hos hund vilket inkluderar anatomi och reproduktion.

 

 

 

Sanna Arvidsson – Ledamot
Född precis i början av 60-talet, jag har fyra egna barn, två bonusbarn och sex barnbarn. Jag är född och uppvuxen i en familj med mycket djur och har genom åren haft flertalet hundar. Framförallt då Schäfer men även Collie, Foxterrier och Tax. Men det var ju förstås innan jag upptäckte vår fantastiska ras som jag nu brinner för.Jag föder upp Toy- och Dvärgpudel i svart, brunt och vitt under prefixet SvartAlfernas. Jag är en väldigt positivt lagd människa och jag ser sällan eller aldrig några hinder och skulle jag göra det så går de ju alltid att klättra över!Mina fritidsintressen utöver Pudlarna som jag gärna åker på utställning med, är mina barnbarn och så gillar jag att sy när jag får tid över till det.
 

Mona Plånborg Grenholm – Suppleant
Jag bor i hus i Karlsborg och är gift med PeO. Jag arbetar på en förskola. De flesta av våra egna barn är utflugna, vi har en flicka kvar hemma som tar studenten i år. Jag har levt med hund hela livet, mest brukshundar. Jag har även ägnat många år till lydnad och bruksträning/tävling upp till elitklass, men även ställt ut allehanda raser.Min fritid går nu åt till mina pudlar, min familj och att hjälpa min man på olika former av sporttävlingar. Jag har haft pudel sedan -99 och vurmar för färgerna rött och aprikos. Föder upp pudlar i de tre små storlekarna under prefixet Dreams In Red. Jag tror att arbetet i CS ska bli lärorikt och mycket intressant.
 

 

Ulrika Gill  – Suppleant


Jag bor i Älvkarleby tillsammans med min sambo. Vi har två vuxna pojkar som inte bor hemma längre. Jag har varit intresserad av djur i hela mitt liv och lyckades tjata till mig min första hund, en pudel, när jag var 9 år.  I samma veva började jag även att rida och blev en riktig ”stalltjej”. Var sedan utan hund i många år, men för 17 år sedan kom återigen en pudel in i mitt liv och nu blev jag fast på riktigt. Ganska snart blev det fler pudlar och jag ägnade mer och mer tid åt att träna och tävla agility. Utbildade mig till instruktör och tävlingsledare, engagerade mig i den lokala brukshundsklubben och var med och startade upp en lokal kennelklubb, Älvkarleby hundsport LKK, där jag nu är ordförande. Föreningsliv ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker att det är roligt att få vara med och påverka. Jag har haft lyckan att få föda upp tre kullar och hoppas att det blir fler med tiden, då även avel och avelsfrågor ligger mig varmt om hjärtat.