Aktiviteter: Uppfödarträffar

Uppfödarträffar riktar sig i första hand till dig som är SKK-ansluten uppfödare av pudel men också till dig som har en eller fler hanar som används eller planerar att användas för avel.

Även du som står i begrepp att börja föda upp pudel kan ha stort utbyte av träffarna och självklart du som gått SKK Uppfödarutbildning.

Träffarna kan vara av två slag. Dels som öppen verksamhet utan föranmälan och dels i form av föreläsning som man behöver föranmäla sig till.

Vill du fråga något eller lämna förslag på intressanta ämnen mm så skicka ett mail  HIT

Moderator för Uppfödarträffarna är Carol Edholm

Varmt välkomna!

***********************************************************************************************************************************

 

FÄRGGENETIKKURS
Nu drar uppfödraträffarna igång igen och vi börjar med en kurs i ”Färggenetik för dummies”
Genetik är ett stort och fascinerande ämne. Men ibland kan man vilja ta det i mindre, mer lättsmälta bitar. Därför har vi nu en dag om grundläggande färggenetik som vi kallat ”Färggenetik för dummies”! Vi kommer att koncentrera oss på de olika gener som bestämmer pudelns färger. Lite grundläggande genetik måste vi ha med för att förstå, men annars blir det bara färger, färger, färger!
Ledaren är Kristina Sahlström är erfaren uppfödare sedan många år med kennel Dandy-Lion’s och har ett specialintresse i genetik.
Välkomna!

Vi behöver bli minst 5 deltagare för att kunna genomföra kursen.

Föreläsare: Kristina Sahlström
Datum: söndag 10 februari 2019
Tid: 11.00 – 16.00 ca
Kostnad: 150:-/person (medlemskap i SPK krävs)
Moderator: Carol Edholm mail: carol@awesomepoodles.se
Amälan görs via denna länk