Omplaceringar

Omplacering Här finner Ni hänvisning gällande omplacering av hundar över sex månader i alla storlekar. De hundar som finns noterade på denna sida har anmälts för hänvisning till klubbens vuxenhänvisare. Varje notis ligger i datumordning utan annan sortering. Annonsen finns på sidan i en månad, förlängning med 14 dagar i taget.

Till Dig som anmäler hund för hänvisning Allt arbete inom Svenska Pudelklubben sker ideellt på fritiden vilket innebär att det kan ta någon vecka innan Er hänvisning publiceras, dock är målsättningen att det skall uppdateras minst 2 gånger i veckan.

För att annonsera behövs: Namn, e-mail, telefonnummer och medlemsnummer på ägaren. Hunden ska vara registrerad i SKK. Ålder, storlek, kön och färg är obligatoriska uppgifter.

För annonsering av omplacering kontakta: Christina Sohlman Smedstorpet 10, 744 95 Vittinge Tele: 070-631 01 60
valpformedling@pudelklubben.se

 

Inlgad den 31 oktober 2019
Milo är en storpudelhane på 6,5 år, som behöver en ny familj pga. sjukdom i familjen.Vill helst bo på landet i en familj med äldre barn, eller aktiva pensionärer, som vill erbjuda honom olika roliga saker att sysselsätta sig med.Milo är ingen problemhund men känner sig lite osäker i trafiken, med buller och oljud.Kelig, glad och busig som en pudel ska vara.
Milos registreringsnummer är SE13863/2013
Intresseanmälan görs till uppfödaren helst via mailekusting@hotmail.com073-6328218Eva Kusting


Inlagd den 17 september 2019
Vi gör ett nytt försök för vår Nero.
Har du hört av dig tidigare på förra annonsen får du mer än gärna höra av dig igen efter du har läst den nya annonsen. Vi kommer här försöka vara ännu tydligare med Neros problem då vi upplever att många kanske underskattar det.
Vi måste, med sorg i hjärtat, omplacera vår hund Nero då han inte riktigt är den familjehund vi behöver, vi har en treåring hemma och det går tyvärr inte ihop med den hund Nero är. Han har varit ute på två olika ställen på test där det inte var en bra match mellan hund/hund på ena stället och mellan människa/hund på andra stället, berättar gärna mer om det över telefon.
Om vi börjar med problemet: Nero är en osäker hund som kan vara lite knepig att förstå. Det här tar sig uttryck i att han morrar när han känner sig obekväm, i vissa fall kan han också ge skall. Han har generellt svårt för framförallt nya människor, men också trängda situationer. Även personer han känner väl, så som husse och matte, kan få sig en morr ibland i vissa situationer. Det är svårt att säga exakt i vilka situationer eller vad det är som triggar det här beteendet. Tyvärr är det därmed ganska svårt att förstå och veta vad man ska göra åt det. Vissa hundtränare har träffat honom när han inte har visat något av sitt problem och har då gett betyget att han är en väldigt självsäker och trygg hund och har svårt att förstå när man beskriver hans problem. Medan vissa hundtränare har träffat honom och sett hans problem och ger då utlåtandet att det är en väldigt osäker hund. 
Med det här som bakgrund tror jag att man ska ha inställningen att:

  1. Man kommer aldrig till 100% förstå problemet
  2. Man kommer aldrig till 100% bli av med problemet
  3. Man vill göra något mer med honom än att bara ha honom som sällskapshund (eftersom han aldrig kommer bli 100% sällskapshund pga sitt problem)
  4. På husse och matte morrar han nästan aldrig, men det kommer ta tid innan nya husse och/eller matte kommer dit. 

Men Nero är inte bara problem utan det är till 98% en väldigt fin hund, som har fått betyget ”guldhund” av en hundtränare för hans glada sätt, arbetsvilja och lyhördhet. Han är allt som oftast glad, lyhörd, arbetsvillig och med entusiasm är han med på ALLT man hittar på. Det bästa han vet är när hela familjen ska ut på skogspromenad, då hoppar han på bakbenen av glädje. Men han älskar att vara med på det mesta, alltifrån löprundor och svampplockning, till att följa med till stan eller köra apportlekar. Nero älskar att lära sig saker och få en uppgift, och är såklart mycket lättlärd som de flesta pudlar. Han har inga problem med att vara ensam, vare sig hemma eller i bil. Han har heller inga problem att vara instängd i ett rum om man till exempel har gäster, det är snarare så att han då uppskattar att slippa vara med och träffa nya människor. Han är med mig på jobbet minst en dag i veckan, så länge han har sin egen hörna där han får vara ifred så går det utan problem, han ligger mest och sover då. Hade det inte varit för att vi hade småbarn hade vi inte omplacerat honom.
Med tanke på hans problem, och hans bra sidor, tror jag att Nero behöver komma till någon som:

  1. Vill göra något mer med honom än att bara ha honom som sällskapshund, eftersom han aldrig kommer bli 100% sällskapshund men väldigt gärna jobbar. 
  2. Någon som har lätt för att läsa av hundar och i vilken sinnesstämning de är i, som är en tydlig och säker men väldigt snäll ledare. Nero behöver ledas tydligt men mjukt. 
  3. Någon som ser Neros problem som en intressant utmaning och vill jobba på det, men också förstår att det antagligen aldrig kommer bli 100% bra.  

Jag tror att Nero passar bäst som ensamhund, men nu med tanke på kastreringen kanske det skulle fungera med en stabil, lugn och tydlig tik. Helt rätt ”flock” eller tik kanske till och med kan hjälpa Nero att bli bättre, men då med betoning på rätt, enklast är om han är ensamhund.
Fakta:Kön: HanhundÅlder: Fyllde fyra i augustiKastrerad: Kemiskt kastrerad, går ur vid jul ungefärFärg: svartVikt: ca 26kgMankhöjd: ca 62cmBefinner sig nu utanför Nynäshamn söder om Stockholm

Hör gärna av dig på mail och berätta lite snabbt om dig och din situation, så kan vi efter det ta ett telefonsnack så kan jag berätta mer.
axel.t.hellstrom@gmail.com
Mvh Axel Hellström

Nero söker nytt hem

I