Omplaceringar

Omplacering Här finner Ni hänvisning gällande omplacering av hundar över sex månader i alla storlekar. De hundar som finns noterade på denna sida har anmälts för hänvisning till klubbens vuxenhänvisare. Varje notis ligger i datumordning utan annan sortering. Annonsen finns på sidan i en månad, förlängning med 14 dagar i taget.

Till Dig som anmäler hund för hänvisning Allt arbete inom Svenska Pudelklubben sker ideellt på fritiden vilket innebär att det kan ta någon vecka innan Er hänvisning publiceras, dock är målsättningen att det skall uppdateras minst 2 gånger i veckan.

För att annonsera behövs: Namn, e-mail, telefonnummer och medlemsnummer på ägaren. Hunden ska vara registrerad i SKK. Ålder, storlek, kön och färg är obligatoriska uppgifter.

För annonsering av omplacering kontakta: Christina Sohlman Smedstorpet 10, 744 95 Vittinge Tele: 070-631 01 60
valpformedling@pudelklubben.se

 
 
Vit dvärg hane 6 mån söker nytt hem
Uppväxt hos uppfödaren som bor på landet, han är van vid andra pudlar, inte van vid barn eller stadsmiljö, kontakta Jane för mer information 0701318260 eller janeperssonlitzell@gmail.com

Med sorg i hjärtat har vi bestämt oss för att se oss om efter omplaceringsmöjligheter för vår storpudel, en hane. Den främsta anledningen är att han är osäker kring barn och vi har en treåring hemma. 
Fakta om hunden
Namn: Nero
Ålder: fyller 4 år i augusti
Mankhöjd: ca 62cm
Vikt: ca 26kg
Färg: svart
Okastrerad
Beskrivning
Nero är en pigg och glad storpudel som är både lyhörd, gillar att arbeta och är därmed lättlärd.Han är sprallig precis som pudlar är och kör sina ”pudelrace” med jämna mellanrum. Vi har kört lite spår i skogen vilket han gillar väldigt mycket och han gillar även apportlekar och lydnad – han tycker helt enkelt om att få känna sig duktig. Med husse och matte är han väldigt kelig och vill bli klappad och kliad så ofta han får. Dock har han aldrig fått sova i vår säng. 
Tyvärr har det visat sig att Nero har en osäker sida också. Exakt varför han är det kan vare sig vi, eller ett antal hundcoacher, svara på i dagsläget. Men vi tror alla att det är något som går att arbeta på och få till det bättre, även om det kanske aldrig helt går bort. Den här osäkerheten tar sig uttryck i att han kan morra på nya människor men även på människor han känner om situationen blir trängd. Det är inte ett aggressivt morr, dvs han går inte framåt eller gör utfall utan han vill helst gå undan men visar att han är obekväm genom att morra. Det här är väldigt synd då hans naturliga sätt är att vara glad och han vill gärna hälsa på nya människor.  Det som ofta händer är att han först visar sig positiv till att hälsa på en ny person men i sista sekunden blir osäker och då morrar och går därifrån så fort han får chansen. Som jag nämnde i inledningen så är han osäker kring barn och jag tror han upplever barn som alldeles för oberäkneliga. Hans osäkerhet märks knappt av utomhus utan nästan uteslutande inomhus. Nero går helt ok ihop med andra hundar, men han har en väldigt hög energinivå tillsammans med andra hundar. 
Vilken husse/matte behöver Nero?Jag tror att Nero helst bor med en person eller hos ett par. Han är uppväxt på landet men har varit mycket i stan (han har varit med mig på jobbet i stan minst en dag per vecka), så jag tror egentligen att det är strunt samma om han bor i en lägenhet i stan eller på en gård på landet, det viktiga är vem husse eller matte är. Husse/matte bör nog vara hundvana och vara bra ledare för att med tydlighet kunna hjälpa Nero. En väldigt bra förutsättning tror jag är om man vill jobba med honom, dels är det en arbetsglad hund och dels tror jag att man långsiktigt förbättrar samspelet mellan förare och hund vilket jag är tror på kommer minska hans osäkerhet. Nero ser nog helst att de flesta dagar ser likadana ut, och har inget emot att vänta i bilen en stund eller vara ensam hemma. 
Låter det som att du skulle kunna vara den som tar över Nero från oss? Hör gärna av dig så kan jag berätta mer, och självklart får du mer än gärna träffa honom.
Skicka gärna mail eller sms först, jag får många olika samtal till jobbtelefonen. axel.t.hellstrom@gmail.com 0704957007
Med vänlig hälsning, Axel Hellström